Válassz régiót:

Mandalafestő tanfolyam – 2 napos

Időpont: 2012. december 8.-9., szombat-vasárnap, 10:00-18:00

A „mandala” szó a szanszkrit eredetű, jelentése: kozmikus kör.

Bár a legtöbben a mandalát a keleti kúltúrához és művészethez kapcsoljuk, a mandala művészete az európai és magyar kultúrában is jelen van. Gonduljunk csak a gótikus rózsaablakokra, vagy a századeleji magyar parasztházakban díszítő motívumként megjelenő élet virága motívumra.

 

Mandala festés közben megéljük kreativitásunkat, elvonulunk a zajos hétköznapoktól, miközben törekszünk belső középpontunk megtalálására, önismeretünk bővítésére, és ha szükséges megtaláljuk testi és lelki diszharmóniáink okait és segítünk feloldani ezeket, mindezek mellet gyönyörű alkotásokat készítünk.

 

Tanfolyam témái: ~ Elmélet ~ Mandala jelentése ~ A minket körülvevő mandalák ~ Színek jelentése ~ Egyéni „színkód” meghatározása, magyarázata ~ Gyakorlat ~ Festékek és festési technikák bemutatása ~ 1. nap: tanfolyami borító megfestése ~ 2. nap: üveg tál megfestése ~ Mandala festés közbeni érzések, gondolatok megbeszélése, amely által közelebb kerülhetünk önmagunkhoz

A tanfolyam végén a résztvevők két gyönyörű alkotással távoznak!

 

• Elméleti anyagot magába foglaló írásos jegyzetet.

Mit kapsz a tanfolyamon?

• Festékeket, pasztákat, kontúrokat, ecseteket és minden egyéb felszerelést, amit a festés közben használunk.

• Mandala mintákat.

• Vásárlási tippeket a jövőbeni festékvásárlásokhoz (könyvek, festékek stb.)

• GYÖNYÖRŰ ALKOTÁSOKAT, melyeket HAZAVISZEL és ÖRÖKRE láthatod!

Mit foglal még magában a tanfolyami díj? Ingyenes telefonos és e-mailes konzultációs lehetőséget a tanfolyamot követően! 

Várjuk azok jelentkezését, akik szeretnének egy kicsit közelebb kerülni önmagukhoz, kizökkeni a hétköznapokból, és elmerülni az alkotás élményében!

 

Időpont: 2012. december 8.-9., szombat-vasárnap, 10:00-18:00

Oktató: Kovács Eszter és Zombor Erika 

Létszám:
Maximális létszám: 15 fő
Minimális létszám: 6 fő

Részvételi díj:  18 000- Ft/fő 

Jelentkezés:
A jelentkezés a részvételi díj előre történő fizetésével történik a recepción, vagy átutalással a következő számlaszámra: AUM Stúdió Kft. 11600006-00000000-47345368 (kérjük, írd bele a közleménybe, hogy milyen foglalkozásra fizetsz be).

Jelentkezési határidő:
2012. december 7-ig.

Lemondási feltételek:
Egy héttel a foglalkozás kezdetéig a teljes összeg visszajár, egy héten belül a befizetett összeg 50%-a, kezdéstől számított 72 órán belüli lemondás esetén sajnos nem áll módunkban visszatéríteni a részvételi díjat

 

Kovács Eszter 

„Minden emberben benne van az isteni szikra. A lelki érettség foka dönti el, mikor kezdünk kutatni rejtett énünk után. A lényeg, hogy azzal foglalkozz, ami Te vagy, találd meg az életben a megfelelő segítőtársakat, és teremtsd meg a belső harmóniádat. Csak ez számít, semmi más.” (Szepes Mária)

 

Az alkotás vágya gyermekkorom óta bennem él, a festés időről időre visszatért az életembe. Olyan „segítőtársakra” találtam, akiktől nem csak festési technikákat tanulhattam, hanem lelki fejlődésemet, önmagam megismerését is segítették személyiségükkel.

Néhány éve ismerkedtem meg mélyebben a mandalák világával, hangulatuk magával ragadott. Egyre többet és többet festettem, elsősorban azért, hogy kikapcsolódjak, lazítani tudjak a stresszes hétköznapokon.

Az alkotás mellett fontos, hogy önmagamról is többet tudjak meg, választ kapjak belső kérdéseimre, ezért 2009-ben elkezdtem művészetterápiát tanulni.

Azt gondolom, ha sikerül megértenünk önmagunkat, a világgal való kapcsolatunk is könnyebbé válik, ebben tudunk egymásnak segíteni.

 

Zombor Erika

Több éve találkoztam a mandalák misztikus világával. A kezdetekben csak a pörgős munka utáni ellazulást, kreativitásom kiélését jelentette számomra. Ahogy azonban egyre jobban megismertem a mandalákat és azon keresztül önmagamat, úgy vált egyre varázslatosabbá ez az „utazás”, egyre többé és fontosabbá ez az alkotási folyamat. A színek, a minták, a festékek misztikus világa egyre jobban beszippantott, és a kész alkotások mind nekem és közvetlen környezetemnek folyamatosan nagy örömet okoznak. 

A mandala jelentése:misztikus kör. Minden körnek van középpontja, ennek a középpontnak, saját középpontunk, belső harmóniánk keresése és megtalálása az egyik legfontosabb feladatunk. A mandala festése ebben nyújt segítséget. Bár a legtöbben a mandalát a keleti kultúrához és művészethez kapcsoljuk, a mandala az európai és magyar kultúrában is jelen van. Gondoljunk csak a gótikus rózsaablakokra, vagy a századeleji parasztházakban díszítő motívumként megjelenő élet virága motívumra. Ezért az általam készített mandalákon a hagyományos keleti motívumok mellett a magyar népművészet motívumait is nagy előszeretettel alkalmazom, hiszen ősi motívumainkban minden szimbólum és ősi erő megtalálható ugyanúgy mint keleti társaikban, melyek segíthetnek a különböző élethelyzetek könnyebb megélésében, megoldásában.

Kategóriák: Műhelyek és Tanfolyamok.Kulcsszavak: ajándék, mandala, műhely, és tanfolyam.

Hasonló bejegyzések

Mondd el a véleményed!

Kattints a csillagokra és így értékeld a helyet, oktatót vagy eseményt!

Kép feltöltése

Csatolj egy képet a hozzászólásodhoz

Visszajelzés

Ajánld ismerősödnek!

Üzenetküldés

Igényt tartok erre a bejegyzésre!

Mi is az igénybejelentés?

Rólunk

Ezt az oldalt azzal a szándékkal hoztuk létre, hogy a magyar jógaélet résztvevői számára élő, interaktív találkozási teret/pontot teremtsünk.

Olyan felületet, ahol közhírré teheted magad és megnyilvánulásaidat, legyen az egy jógával kapcsolatba hozható képesség, központ, tanfolyam, tábor vagy egyéb esemény. Tovább >>

Iratkozz fel hírlevelünkre!

* = szükséges mező